AIEA: Nu există indicii că Phenianul a renunţat la programul nuclear

Postat la 22 august 2018 24 afişări

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a afirmat într-un raport că nu există indicii care să arate că Phenianul a renunţat la activitatea nucleară, în pofida promisiunilor Coreei de Nord privind denuclearizarea, relatează site-ul postului France 24.

AIEA: Nu există indicii că Phenianul a renunţat la programul nuclear

"Continuarea şi dezvoltarea programului nuclear al DPRK (n. red. Republica Populară Democrată Coreeană) şi afirmaţiile DPRK privind acest subiect reprezintă o cauză a profundelor îngrijorări", se arată într-un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Raportul a fost publicat la începutul săptămânii de directorul general al AIEA, Yukiya Amano.

Phenianul a decis în anul 2009 să nu mai permită investigatorilor AIEA să observe activităţile de la centrul de cercetare Yongbyon, interzicând accesul membrilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pe teritoriul său. În urma interdicţiei Coreei de Nord, agenţia a încercat să monitorizeze activitatea nucleară prin surse deschise şi imagini captate din satelit.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.