Ai o maşină Volkswagen? Află dacă eşti pe lista celor care au probleme cu softul

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 octombrie 2015 1423 afişări

Proprietarii din România ai mărcilor Volkswagen şi Volkswagen Autovehicule Comerciale pot verifica dacă maşina pe care o deţin se află în categoria celor echipate cu motoare diesel trucate, potrivit Floteauto.ro care citează Volkswagen.

Ai o maşină Volkswagen? Află dacă eşti pe lista celor care au probleme cu softul

“Cu funcţia de căutare veţi afla dacă pentru autovehiculul dumneavoastră este necesară o acţiune de service. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi distribuitorul dumneavoastră Volkswagen sau serviciul Relaţii Clienţi Volkswagen. Vă rugăm să aveţi în vedere că sistemul verifică exclusiv seriile de şasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen şi Volkswagen Autovehicule Comerciale (…) Vă rugăm să introduceţi seria dumneavoastră de şasiu, pe care o puteţi găsi la începutul cărţii de service sau în partea de jos a parbrizului”, se notează pe site.

Puteţi verifica aici dacă maşina dvs. are softul trucat

olkswagen a recunoscut că a folosit un software care să reducă nivelul noxelor în timpul testelor de poluare ale unor modele de automobile diesel.

Întrebat de ce a procedat astfel grupul, Muller a spus că s-a decis ca automobilele diesel să fie reintroduse pe piaţa americană, dar nu s-a reuşit respectarea standardelor stricte de poluare din Statele Unite.

"Potrivit informaţiilor actuale, foarte puţini angajaţi au fost implicaţi, dar vom şti exact abia peste câteva săptămâni, după ce vor fi disponibile rezultatele investigaţiilor interne şi externe”, a explicat directorul general.

Muller s-a adresat marţi angajaţilor, cărora le-a spus că grupul va încerca să evite concedierile în urma scandalului. El a avertizat că sunt analizate toate proiectele şi planurile de investiţii, de peste 100 de miliarde de euro, iar procesul va fi dureros.

În interviul acordat publicaţiei germane, Muller a spus că nu s-a luat o decizie referitoare la dividendele din acest an.

Şeful VW a adăugat că grupul nu intenţionează să retragă automobilele diesel de pe piaţa americană, el afirmând că este gata să meargă în Statele Unite, dacă va fi nevoie.

Volkswagen a anunţat că 8 milioane de vehicule diesel euro 5 înmatriculate în Uniunea Europeană au softuri pentru inducerea în eroare a testelor de emisii, conform unei scrisori trimise Parlamentului german,citată de publicaţia germană Handelsblatt.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ai-o-masina-volkswagen-afla-daca-esti-pe-lista-celor-care-au-probleme-cu-softul-14811014
14811014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.