Ai între 25-35 de ani şi locuieşti cu părinţii? Ce trebuie să faci pentru a-ţi câştiga independenţa financiară

Postat la 25 octombrie 2016 601 afişări

Ai între 25-35 de ani şi locuieşti cu părinţii? Ce trebuie să faci pentru a-ţi câştiga independenţa financiară

Din ce în ce mai mulţi tineri locuiesc cu părinţii lor, iar asta nu este neapărat un lucru rău, scrie Inc.com

Această decizie de a sta cu părinţii îi poate ajuta pe mileniali să-şi mărească averea, totuşi numai dacă banii economisiţi sunt investiţi.

Potrivit Studiului "Millennial Money Study" realizat de Fidelity Investments arată că 21% dintre tinerii cu vârste între 25-35 de ani intervievaţi trăiesc cu părinţii, în creştere de la 14% în 2014. Iar cei care trăiesc singuri au nevoie de ajutor financiar din partea părinţilor. 

65% dintre mileniali au spus că au un model de urmat în părinţii lor din punct de vedere financiar faţă de 56% din Generaţia X şi Baby Boombers.

85% dintre mileniali au început să economisească faţă de 77% în 2014. Însă secretul nu este ca banii să stea într-o bancă, ci trebuie să "lucreze pentru tine", însă doar puţini dintre tinerii intervievaţi au spus că-i vor investi.

"Mulţi tineri sunt interesaţi să investească, dar ezită să facă primul pas", a declarat Kristen Robinson, vicepreşedinte Fidelity, care le recomandă acestora să citească cărţi şi site-uri care să-i ajute să înceapă să cumpere şi să vândă.

"Găsirea unei modalităţi de a transforma obiceiul de a economisi într-o strategie de investiţii va contribui la câştigarea independeţei financiare" a mai spus Robinson.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.