O investiţie extrem de bănoasă: Plantaţia cu care câştigi 50.000 de euro pe hectar

Postat la 26 februarie 2019 192 afişări

O investiţie extrem de bănoasă: Plantaţia cu care câştigi 50.000 de euro pe hectar

„În acest moment, producţia nu poate acoperi cererea existentă. Viitorul este în administrarea unor suprafeţe mari, de 20-30 de hectare“.

 

Investiţia iniţială pentru o plan­ta­ţie „la cheie“ de fructe goji pe un teren de un hectar se ridică la aproximativ 15.000-18.000 de euro, iar primele roade apar după trei ani de la plantaţie, dacă sunt respectate toate recoman­dările specialiştilor.

Producţia pentru un hectar ajunge până la 7.000 de kilograme, ceea ce înseamnă venituri de aproape 50.000 de euro, la preţul ac­tual al pieţei, de circa 6-7 euro/kilogram, spune Adrian Nicolae, un producător de goji cu o experienţă de şapte ani pe piaţă.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fructe,
investitie,
producator,
venituri,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.