Agenţia Medicamentelor: România nu se confruntă cu falsificarea medicamentelor

Postat la 18 mai 2018 81 afişări

În ultimii patru ani în România nu au fost înregistrate cazuri de falsificare a medicamentelor. susţin reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), precizând că ţara noastră nu se află în topul statelor care înregistrează acest fenomen.

Agenţia Medicamentelor: România nu se confruntă cu falsificarea medicamentelor

„Referitor la procentul cu medicamente falsificate, noi stăm mult mai bine faţă de alte state, pentru că nu avem cazuri înregistrate. În top este Italia care trebuie să facă faţă acestui fenomen, iar noi până în vara anului 2014 nu am avut înregistrat acest element. Acum vorbim strict despre lanţul autorizat de distribuţie, doar de distribuitor sau farmacie. (...) La acest capitol stăm bine şi ştiu că Organizaţia de Serializare a Medicamentelor din România duce o activitate extrem de intensă în verificarea autenticităţii unui produs”, a declarat, vineri, şefa departamentului de politici şi strategii a ANMDM, Anca Crupariu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.