Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu rupe tăcerea: “Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă

Postat la 03 decembrie 2014 1916 afişări

Sorin Ovidiu Vântu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, vorbeşte într-un interviu acordat ziarului Adevărul despre ilegalităţile comise după 1990 pentru a câştiga milioane de dolari.

Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu rupe tăcerea: “Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă

“Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă. Habar n-are ce-am făcut şi pentru ce aş fi meritat să fac închisoare. A inventat nişte cauze în schimb şi cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am făcut cu adevărat. Eu nu reclam faptul că am făcut închisoare, meritam să fac închisoare. Oho, şi încă mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat ieftin. Şi nu numai eu. Enorm de mulţi oameni pe care îi vedeţi pe prima scenă de business, politică, administrativă a ţării ar merita, la fel cum recunosc eu, să facă închisoare zeci de ani de-acum înainte. Dar un stat puternic înseamnă un stat care aplică legea. Nu DNA-ul este de vină atunci când greşeşte, ci judecătorii obedienţi care nu semnalează greşelile DNA-ului. Ori de frică, ori că sunt ofiţeri acoperiţi, ori din nepricepere, cauţionează orice decizie a procurorilor de la DNA. Ei sunt răul în sistemul judiciar, nu procurorii”, a declarat Vântu, conform sursei citate.

Interviul complet: adev.ro/nfywuk

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis în luna noiembrie eliberarea condiţionata din inchisoare a omului de afaceri, condamnat la doi ani de închisoare pentru favorizarea infractorului. În 24 septembrie 2012, Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilită la data prăbuşirii FNI, supusă procesului de spălare a banilor urmează să fie confiscată de la Vîntu, au precizat procurorii. Omul de afaceri a fost deferit justiţiei de procurorii Parchetului instanţei supreme şi într-un alt dosar, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sov,
interviu,
sorin ovidiu vantu,
puscarie
/actualitate/afaceristul-sorin-ovidiu-vantu-rupe-tacerea-daca-statul-roman-m-ar-fi-prins-cu-ce-am-facut-faceam-puscarie-pe-viata-13698490
13698490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.