Afacerile din industrie au crescut în primele cinci luni cu 1%

Autor: Emil Popescu Postat la 07 iulie 2015 39 afişări

Cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a crescut în primele cinci luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 1% în termeni nominali, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia a fost susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (1%) şi industriei extractive (0,6%).

"Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+5,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,4%) şi industria bunurilor intermediare (+4,0%). Scăderi au înregistrat industria energetică (-22,7%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,6%)", arată INS, într-un comunicat.

În mai, cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 1,5%, dar comparativ cu mai 2014 a scăzut cu 2%.

INS a anunţat, totodată, că în luna mai comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total piaţa internă şi piaţa externă, au scăzut în termeni nominali atât faţă de luna precedentă, cu 3,7%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 0,1%.

În primele cinci luni, comenzile noi au crescut pe ansamblu cu 1,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (18%) şi industria bunurilor intermediare (5%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (0,7%) şi industria bunurilor de uz curent (0,4%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INS,
AFACERI,
/actualitate/afacerile-din-industrie-au-crescut-in-primele-cinci-luni-cu-1-14555395
14555395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.