Afacerile din comerţ au crescut în primele şapte luni cu 5,6%

Autor: Marius Oncu Postat la 03 septembrie 2015 43 afişări

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut la şapte luni, faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv 5,5%.

Evoluţia a fost influenţată de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, în urcare cu 13,3% (serie brută), dar şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,5%, , potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntu, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMERT,
INS,
cifra de afaceri,
crestere
/actualitate/afacerile-din-comert-au-crescut-in-primele-sapte-luni-cu-5-6-14698705
14698705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.