Taco Bell se deschide în România, în urma unei investiţii de 350.000 de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 11 octombrie 2017 1301 afişări

Grupul de restaurante Sphera Franchise Group deschide primul restaurant Taco Bell din ţară, în urma unei investiţii de 350.000 de euro. Lansarea marchează şi intrarea brandului sud-californian în Europa Centrală şi de Est, aceasta fiind prima locaţie Taco Bell pe o rază de 1.028 kilometri în regiune, potrivit informaţiilor transmise într-un comunicat de presă de reprezentanţii companiei.

Taco Bell se deschide în România, în urma unei investiţii de 350.000 de euro

Restaurantul va fi deschis pe 12 octombrie. Taco Bell face parte din portofoliul Yum! Brands şi este principalul lanţ de restaurante de tip „quick service restaurants” (QSR) din lume, care oferă produse de inspiraţie mexicană. Prezenţa sa pe piaţa din România este gestionată de Sphera Franchise Group, operatorul exclusiv pe plan local al celorlalte două mari lanţuri de restaurante din portofoliul Yum! Brands: KFC şi Pizza Hut. Pregătirile pentru această lansare au început în februarie 2016, atunci când un studiu de piaţă amănunţit a arătat că România este o piaţă cu un potenţial foarte mare pentru brandul californian, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Lansat în cursul acestui an, Sphera Franchise Group include acum întreg portofoliul Yum! Brands, odată cu deschiderea primului restaurant Taco Bell. A fost, aşadar, un pas firesc pentru noi să luăm în considerare şi să analizăm aducerea brandului de inspiraţie mexicană în România. În primă fază, am demarat o cercetare amplă, realizată cu ajutorul Kantar Millward Brown, unul dintre principalele grupuri de cercetare din lume. Studiul de specialitate ne-a confirmat că România este locul ideal pentru Taco Bell, că românii ştiu despre brand, unii dintre ei având ocazia să încerce anterior produsele, şi că îşi doresc să se bucure de acestea şi în ţară. Suntem, astfel, bucuroşi să anunţăm lansarea, cu atât mai mult cu cât acesta este singurul Taco Bell pe o rază de 1.208 kilometri în Europa Centrală şi de Est”, a spus Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group.

Primul restaurant Taco Bell din România se deschide în Băneasa Shopping City (Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 42A, sectorul 1, Bucureşti), în urma unei investiţii de 350.000 de euro. În cadrul unităţii vor lucra 40 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.