Sony: In 2008 incetinim ritmul de crestere

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

Sony Overseas, reprezentanta locala a grupului japonez pe segmentul produselor audio-video, estimeaza pentru acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri obtinuta in Romania, iar pentru anul 2008 prognozele arata o evolutie intr-un ritm mai redus, piata fiind in proces de maturizare.

"Anul acesta, vanzarile au crescut simtitor pentru ca a existat un fenomen artificial, respectiv aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care nu se va repeta. Vanzarile din perioada noiembrie-decembrie 2006 au fost mult mai redus decit nivelul normal, consumatorii asteptau eliminarea taxelor vamale", a declarat Cristian Moanta, directorul reprezentantei Sony Overseas din Romania.

El a precizat ca, 30% din vanzarile primului trimestru al anului curent ar fi trebuit, in mod normal, realizate in al patrulea trimestru al anului 2006. Pe piata echipamentelor audio-video, produsele companiei japoneze acopera circa 20-22% din total, in acest an.

"Pe segmentul camerelor foto digitale, care anul acesta se va ridica la 250.000-300.000 de unitati, cota noastra de piata este de peste 25%", a spus Mircea Stoicescu, product manager pe segmentul video-foto al Sony Overseas Romania. Pe segmentul camerelor video, cota de piata este depaseste 50%.

Marti, Sony Overseas a lansat in Romania camera foto digitala alpha 700 destinata utilizatorilor avansati si semiprofesionistilor (DSLR). "Segmentul D-SLR este cel care are cel mai mare potential de crestere pe piata camerelor foto digitale, tendinta care va incepe sa se faca simtita si in Romania", a declarat Cristian Moanta, seful Sony Overseas, adaugand ca piata anuala este acum de aproximativ 5000 de bucati.

In acest an si-au deschis reprezentante in Romania doi dintre producatorii importanti de camere foto D-SLR, Nikon si Olympus, care se adauga celei a Canon, deschisa acum mai multi ani. Sony Overseas si-a deschis reprezentanta in Romania in 1996.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sony,
IT&C
/actualitate/afaceri/sony-in-2008-incetinim-ritmul-de-crestere-1045633
1045633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.