Şi-a început afacerea într-o baracă din curtea casei, iar acum compania românului angajează 700 de oameni şi are venituri de 25 de milioane de euro

Postat la 05 aprilie 2017 974 afişări

Cristian Covaciu, fondatorul companiei IPEC, desemnat Antreprenorul anului 2016, şi-a început afacerea într-o baracă de tablă din curtea casei, în urmă cu 27 de ani, iar în prezent realizează 1% din producţia mondială de farfurii, având afaceri de 25 de milioane de euro şi peste 700 de angajaţi.

Şi-a început afacerea într-o baracă din curtea casei, iar acum compania românului angajează 700 de oameni şi are venituri de 25 de milioane de euro

Cristian Covaciu, directorul general IPEC, companie care produce anula 40 de milioane de farfurii, ceea ce reprezintă 1% din totaalul mondial, a participat, marţi, la conferinţele practice BookLand Evolution de la Alba Iulia. Acesta a răspuns întrebărilor puse de elevi şi studenţi şi le-a dat sfaturi din propriile sale experienţe.

Fiind întrebat cum şi-a clădit unul dintre cele mai de succes business-uri din judeţul Alba, Covaciu a declarat că afacerea IPEC a început în curtea casei şi a muncit alături de familie.

”Noi atunci ne-am hotărât. Aveam în curte nişte cireşi, i-am tăiat, am făcut o fundaţie de beton şi am pus o baracă de tablă de 8/10 metri pătraţi şi acolo mi-am construit eu faimosul cuptor. Am început să lucrăm cu acel cuptor, am terminat şef de promoţie la facultate, am fost invitat să rămân asistent universitar. Astfel, lunea, marţea şi miercurea aveam ore de dimineaţa de la opt până seara la zece. Joia mă puneam pe maşină, veneam acasă şi lucram. Duminica mergeam din nou la Timişoara. Şi acum, dacă închid ochii vă spun drumul, curbă după curbă. În pauza de la 16.00 când studenţii mergeau la masă eu îmi luam ce am produs săptămâna respectivă şi mergeam din uşă în uşă la magazine să îmi vând produsele pe care le-am făcut. Îmi luam banii, mergeam acasă, o luam de la capăt. Eu nu am fost niciodată singur, am fost împreună cu mama, iar apoi a venit şi fratele. Nu eu am făcut singur totul, am fost tot timpul un colectiv”, a răspuns Cristian Covaciu.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.