Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a deschide un nou concept de restaurant în Londra

Autor: Iuliana Roibu Postat la 21 ianuarie 2016 10911 afişări  

Bogdan Popovici şi-a dorit mereu să lucreze pe Wall Street sau în City-ul londonez. A lucrat în ambele, dar a renunţat la finanţe pentru a dezvolta următorul unicorn din alimentaţie şi tehnologie.

Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a deschide un nou concept de restaurant în Londra
Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a... deschide galeria

Data de 18 ianuarie este foarte importantă pentru Bogdan Popovici şi pentru fostul său coleg de liceu, Ştefan Cătoiu. Cei doi au renunţat anul trecut la carierele lor din finanţe pentru a intra în antreprenoriat cu un proiect care îşi doreşte să revoluţioneze prânzul angajaţilor din City-ul londonez şi nu numai. „Luni, pe 18 ianuarie, deschidem oficial primul nostru restaurant. Conceptul pe care îl aducem pe piaţă va fi complet nou şi va democratiza un serviciu de lux. Noi îi spunem «your personal chef»“, spune Bogdan Popovici, care crede că Vita Mojo, brandul pe care îl lansează la mijlocul lunii ianuarie, va ajunge la o valoare de peste 1 miliard de dolari în scurt timp şi va deveni o ţintă pentru investitori la fel de rapid. 

Ideea din spatele Vita Mojo le-a venit treptat lui Bogdan Popovici şi fostului său coleg de la „Tudor Vianu“ Ştefan Cătoiu şi presupune îmbinarea a două dintre cele mai importante trenduri care îl animă pe consumatorul modern de astăzi: mâncatul sănătos şi tehnologia. Cei doi s-au inspirat din viaţa pilotului de curse Lewis Hamilton, care are un nutriţionist personal şi un chef personal. Nutriţionistul îi prescrie o dietă în funcţie de datele lui fizice, de nevoile alimentare, de efortul depus, dar şi de gusturile sale, iar cheful pune în practică această dietă la calitate crescută a ingredientelor pentru ca mâncarea pe care pilotul o consumă chiar să îi fie un aliat în activitatea sa competiţională. Preşedinţi, milionari sau vedete de la Hollywood merg pe această reţetă care să le maximizeze calitatea mâncării şi potrivirea acesteia cu organismul lor.

„Noi am vrut să aducem acest serviciu la îndemâna tuturor, prin intermediul tehnologiei, fără costuri adiţionale. «Your personal chef» sintetizează modelul şi filosofia noastră de business. Un prânz la Londra costă cam 7 lire, la noi tot atât va costa, doar că mâncarea va fi pregătită special pentru nevoile fiecărui client“, explică Bogdan Popovici. Serviciul va funcţiona în baza unei aplicaţii care poate fi descărcată pe orice terminal şi în care clientul va introduce datele sale, de la cele fizice (greutate, înălţime, consum caloric) până la cele medicale (alergii, intoleranţe) şi, nu în ultimul rând, pe cele aspiraţionale (să slăbească 5 kilograme, să se îngraşe 3 kilograme sau să poată alerga la maraton luna viitoare). Aplicaţia va stabili o serie de algoritmi specifici utilizatorului şi îi va face recomandări legate de ceea ce ar trebui să mănânce din meniul acelei zile, dar îi va spune şi în cât timp poate veni să îşi ridice comanda (minimum 15 minute). Meniul fiecărei zile va fi compus din 5 feluri principale, care au la bază 5 proteine, 10 garnituri şi 5 sosuri. „Combinând aceste ingrediente poţi face cam 100 de variante de feluri de mâncare, în funcţie de nevoile şi de gusturile fiecărui client. Dar ce va face diferenţa este că toată mâncarea va fi de foarte bună calitate, numai cu ingrediente bio, şi va fi cea mai bună mâncare din Londra pentru banii aceştia“, explică Bogdan Popovici poziţionarea Vita Mojo. Popovici şi Cătoiu şi-au folosit cunoştinţele de programare pentru a începe să dezvolte softul Vita Mojo, dar pe parcurs au renunţat şi l-au dat în dezvoltare către o echipă de programatori din Londra: „E vorba de mii de rezultate şi de sute de feluri de mâncare aferente unor alte zeci de tipologii umane. Era mult prea complex“.

Bogdan Popovici şi Ştefan Cătoiu spun că au investit 1 an şi un 1 milion de lire în dezvoltarea conceptului Vita Mojo. Bugetul include lansarea conceptului şi două restaurante. Ambele restaurante vor fi deschise în 2016, în City, şi se vor adresa consumatorilor cu venituri peste medie, care pot şi vor să înţeleagă un model de business bazat pe alimentaţie sănătoasă şi pregătită pe nevoile fiecărui client. „Nu ne adresăm unui consumator care vrea să cumpere repede o shaorma“, spune Popovici, „ci unui consumator care apreciază că vom pregăti numai mâncare bio, fără gluten, cu mai multe tipuri de quinoa sau de orez, cu pui crescut pe păşune şi cu ouă cu gust“.

Restaurantul de lângă catedrala St. Paul va avea 18 locuri, dar va putea servi maximum 300 de persoane zilnic. Comenzile se vor face prin aplicaţie, iar peste 90% vor fi comenzi takeaway. „Am dezvoltat conceptul în conformitate cu nevoile publicului londonez, care comandă mâncare, o ia şi o mănâncă la birou“, explică Popovici, care consideră că modelul va prinde cel puţin la fel de bine şi în următoarele oraşe vizate pentru extindere, care au obiceiuri de consum similare: „Desigur că vrem să ne extindem. Primele oraşe vizate sunt Londra, New York, Sydney, oraşe care sunt predispuse la trenduri noi şi la alimentaţie de calitate bună“.

 

Paginatie:

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/romanul-care-a-renuntat-la-milioanele-de-pe-wall-street-pentru-a-deschide-un-nou-concept-de-restaurant-in-londra-14974187
14974187
comments powered by Disqus
Cât de inteligente au devenit casele în care locuim Cât de inteligente au devenit casele în care locuim

Pe măsură ce lucrurile din jurul nostru devin din ce în ce mai inteligente - ceasul, telefonul şi maşina sunt doar câteva exemple -, era de aşteptat ca evoluţia tehnologică să nu ocolească spaţiul în care petrecem o bună parte a timpului. Auzim des termeni precum “casă inteligentă” sau “internet of things”, dar conceptele nu spun prea mare lucru până la momentul în care produc schimbări palpabile. Cum devine, aşadar, o casă inteligentă? Care sunt cele mai utile dispozitive pentru casă? Şi cât costă să ne facem casa “mai deşteaptă”?

vezi continuarea
ZF.ro
BREAKING NEWS! Dezastru la cea mai mare bancă! Este pentru prima oară când se întâmplă asta BREAKING NEWS! Dezastru la cea mai mare bancă! Este pentru prima oară când se întâmplă asta
S-a terminat! Fix când credea că o să câştige, Trump primeşte două lovituri devastatoare într-o singură zi
ONE.ro
Cum arată acum Marina Florea, senzuala cântăreaţă de muzică uşoară Cum arată acum Marina Florea, senzuala cântăreaţă de muzică uşoară
Fiica lui Toma Caragiu, dezvăluiri: "A înşelat-o pe mama cât a putut!"
Cum arată unica fiică a actriţei Elizabeth Taylor
Descopera.ro
Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO
De ce CUTREMURUL a avut ''un mecanism destul de ciudat''
Anunţ ULUITOR al Rusiei despre tezaurul românesc
Go4it.ro
Detalii despre „HTC Ocean”, telefonul fără butoane, au scăpat pe internet [VIDEO] Detalii despre „HTC Ocean”, telefonul fără butoane, au scăpat pe internet [VIDEO]
Stick USB, găsit în cutia poştală. Ce-i de făcut?
Jailbreak-ul pentru iPhone 7 a fost dezvoltat în 24 de ore de un tânăr de 19 ani
Csid.ro
Cea mai bună cură de detox recomandată de dr. Pavel Chirilă Cea mai bună cură de detox recomandată de dr. Pavel Chirilă
Cum se prepară blatul de pizza perfect?
5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.