Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a deschide un nou concept de restaurant în Londra

Autor: Iuliana Roibu Postat la 21 ianuarie 2016 10894 afişări  

Bogdan Popovici şi-a dorit mereu să lucreze pe Wall Street sau în City-ul londonez. A lucrat în ambele, dar a renunţat la finanţe pentru a dezvolta următorul unicorn din alimentaţie şi tehnologie.

Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a deschide un nou concept de restaurant în Londra
Românul care a renunţat la milioanele de pe Wall Street pentru a... deschide galeria

Data de 18 ianuarie este foarte importantă pentru Bogdan Popovici şi pentru fostul său coleg de liceu, Ştefan Cătoiu. Cei doi au renunţat anul trecut la carierele lor din finanţe pentru a intra în antreprenoriat cu un proiect care îşi doreşte să revoluţioneze prânzul angajaţilor din City-ul londonez şi nu numai. „Luni, pe 18 ianuarie, deschidem oficial primul nostru restaurant. Conceptul pe care îl aducem pe piaţă va fi complet nou şi va democratiza un serviciu de lux. Noi îi spunem «your personal chef»“, spune Bogdan Popovici, care crede că Vita Mojo, brandul pe care îl lansează la mijlocul lunii ianuarie, va ajunge la o valoare de peste 1 miliard de dolari în scurt timp şi va deveni o ţintă pentru investitori la fel de rapid. 

Ideea din spatele Vita Mojo le-a venit treptat lui Bogdan Popovici şi fostului său coleg de la „Tudor Vianu“ Ştefan Cătoiu şi presupune îmbinarea a două dintre cele mai importante trenduri care îl animă pe consumatorul modern de astăzi: mâncatul sănătos şi tehnologia. Cei doi s-au inspirat din viaţa pilotului de curse Lewis Hamilton, care are un nutriţionist personal şi un chef personal. Nutriţionistul îi prescrie o dietă în funcţie de datele lui fizice, de nevoile alimentare, de efortul depus, dar şi de gusturile sale, iar cheful pune în practică această dietă la calitate crescută a ingredientelor pentru ca mâncarea pe care pilotul o consumă chiar să îi fie un aliat în activitatea sa competiţională. Preşedinţi, milionari sau vedete de la Hollywood merg pe această reţetă care să le maximizeze calitatea mâncării şi potrivirea acesteia cu organismul lor.

„Noi am vrut să aducem acest serviciu la îndemâna tuturor, prin intermediul tehnologiei, fără costuri adiţionale. «Your personal chef» sintetizează modelul şi filosofia noastră de business. Un prânz la Londra costă cam 7 lire, la noi tot atât va costa, doar că mâncarea va fi pregătită special pentru nevoile fiecărui client“, explică Bogdan Popovici. Serviciul va funcţiona în baza unei aplicaţii care poate fi descărcată pe orice terminal şi în care clientul va introduce datele sale, de la cele fizice (greutate, înălţime, consum caloric) până la cele medicale (alergii, intoleranţe) şi, nu în ultimul rând, pe cele aspiraţionale (să slăbească 5 kilograme, să se îngraşe 3 kilograme sau să poată alerga la maraton luna viitoare). Aplicaţia va stabili o serie de algoritmi specifici utilizatorului şi îi va face recomandări legate de ceea ce ar trebui să mănânce din meniul acelei zile, dar îi va spune şi în cât timp poate veni să îşi ridice comanda (minimum 15 minute). Meniul fiecărei zile va fi compus din 5 feluri principale, care au la bază 5 proteine, 10 garnituri şi 5 sosuri. „Combinând aceste ingrediente poţi face cam 100 de variante de feluri de mâncare, în funcţie de nevoile şi de gusturile fiecărui client. Dar ce va face diferenţa este că toată mâncarea va fi de foarte bună calitate, numai cu ingrediente bio, şi va fi cea mai bună mâncare din Londra pentru banii aceştia“, explică Bogdan Popovici poziţionarea Vita Mojo. Popovici şi Cătoiu şi-au folosit cunoştinţele de programare pentru a începe să dezvolte softul Vita Mojo, dar pe parcurs au renunţat şi l-au dat în dezvoltare către o echipă de programatori din Londra: „E vorba de mii de rezultate şi de sute de feluri de mâncare aferente unor alte zeci de tipologii umane. Era mult prea complex“.

Bogdan Popovici şi Ştefan Cătoiu spun că au investit 1 an şi un 1 milion de lire în dezvoltarea conceptului Vita Mojo. Bugetul include lansarea conceptului şi două restaurante. Ambele restaurante vor fi deschise în 2016, în City, şi se vor adresa consumatorilor cu venituri peste medie, care pot şi vor să înţeleagă un model de business bazat pe alimentaţie sănătoasă şi pregătită pe nevoile fiecărui client. „Nu ne adresăm unui consumator care vrea să cumpere repede o shaorma“, spune Popovici, „ci unui consumator care apreciază că vom pregăti numai mâncare bio, fără gluten, cu mai multe tipuri de quinoa sau de orez, cu pui crescut pe păşune şi cu ouă cu gust“.

Restaurantul de lângă catedrala St. Paul va avea 18 locuri, dar va putea servi maximum 300 de persoane zilnic. Comenzile se vor face prin aplicaţie, iar peste 90% vor fi comenzi takeaway. „Am dezvoltat conceptul în conformitate cu nevoile publicului londonez, care comandă mâncare, o ia şi o mănâncă la birou“, explică Popovici, care consideră că modelul va prinde cel puţin la fel de bine şi în următoarele oraşe vizate pentru extindere, care au obiceiuri de consum similare: „Desigur că vrem să ne extindem. Primele oraşe vizate sunt Londra, New York, Sydney, oraşe care sunt predispuse la trenduri noi şi la alimentaţie de calitate bună“.

 

Paginatie:

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/romanul-care-a-renuntat-la-milioanele-de-pe-wall-street-pentru-a-deschide-un-nou-concept-de-restaurant-in-londra-14974187
14974187
comments powered by Disqus
Revoluţia tehnologică din organigramă Revoluţia tehnologică din organigramă

Liderii din domeniul IT şi-au început cariera din pasiune, într-o perioadă în care în România apăreau primele PC-uri şi în care poveştile despre inteligenţa artificială ţineau mai degrabă de domeniul SF. Faptul că au trecut vremurile în care „băiatul de la IT venea să rezolve problema cu mailul a angajatului“ nu mai e o surpriză pentru nimeni. Cât de mari au ajuns în prezent responsabilităţile directorilor de IT din companii şi cum poate reprezenta această funcţie cea mai apropiată treaptă spre conducerea companiei?

vezi continuarea
ZF.ro
ADEVĂRUL de la raft. Care este DIFERENŢA dintre Auchan şi Kaufland ADEVĂRUL de la raft. Care este DIFERENŢA dintre Auchan şi Kaufland
Un business simplu, dar extrem de profitabil. Doi tineri câştigă un MILIARD de euro dintr-o afacere la care nu v-aţi fi gândit niciodată
ONE.ro
Edith Gonzalez suferă de o afecţiune gravă. Recent, starea ei de sănătate s-a depreciat Edith Gonzalez suferă de o afecţiune gravă. Recent, starea ei de sănătate s-a depreciat
Barbra Streisand lansează un nou LP. Cum arată la 74 de ani artista
Fiica lui Ingrid Vlasov, model profesionist la 11 ani
Descopera.ro
Răsturnare de situaţie în cazul DESCOPERIRII anului! Arheologii au găsit DOVADA Răsturnare de situaţie în cazul DESCOPERIRII anului! Arheologii au găsit DOVADA
Un poliţist extravagant i-a ŞOCAT pe medici. ''De când sunt doctor nu am văzut asta''
De ce l-a ARESTAT regele Mihai pe Antonescu. Un ADEVĂR puţin ştiut
Go4it.ro
Samsung a confirmat informaţia de care utilizatorii se temeau. Iată cât costă să înlocuieşti ecranul spart al unui Galaxy Note7 Samsung a confirmat informaţia de care utilizatorii se temeau. Iată cât costă să înlocuieşti ecranul spart al unui Galaxy Note7
TP-Link anunţă lansarea seriei de smartphone-uri Neffos în România
Android Nougat MR1 - ce aduce nou primul update rezervat sistemului Android 7.0
Csid.ro
Ce trebuie să ştii despre diabetul zaharat de tip 2 Ce trebuie să ştii despre diabetul zaharat de tip 2
Alimente care te ajută să arzi calorii (şi grăsimi!)
Ce anume duce la apariţia bâlbâielii?

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.