Prima ţară care vrea să controleze vremea investeşte 168 de milioane de dolari în tehnologie de control meteo

Postat la 07 februarie 2017 2942 afişări

Prima ţară care vrea să controleze vremea investeşte 168 de milioane de dolari în tehnologie de control meteo

China investeşte 168 de milioane de euro într-o tehnologie de control a vremii. Scopul este acela de a putea provoca ploi atunci când vremea este secetoasă.

Tehnologia se numeşte cloud seeding şi presupune stropirea norilor cu substanţe precum ioni de argint sau gheaţă uscată.

Nu există încă dovezi ştiinţifice că acest proiect ar funcţiona; cu toate acestea, autorităţile de la Beijing susţin că programul a dus la o creştere a volumului de precipitaţii cu 55 de miliarde de metri cubi, în perioada 2006-2016.

Din acest motiv, chinezii vor să construiască patru noi aeronave dedicate şi să retehnologizeze alte opt, acestea din urmă aflate deja în uz.

Principala zonă vizată de program este vestul Chinei, care are o climă uscată şi se confruntă deseori cu seceta.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.