Logan SUV va costa 10.000 de euro

Postat la 20 februarie 2008 3 afişări

Dacia va lansa anul viitor un model SUV (Sport Utility Vehicle), construit pe platforma Logan sau pe una usor modificata, a declarat directorul comercial al companiei, Jacques Daniel. Primele poze au aparut deja pe forumurile din strainatate.

"Dacia va dezvolta si va lansa un model SUV, pana la sfarsitul anului 2009. Platforma Logan are tractiune 4x4 si 4x2, iar cand vorbim despre un SUV ne putem gandi la un vehicul 4x4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeasi platforma Logan sau pe una usor modificata", a afirmat reprezentantul Dacia.

Primele imagini spion si prelucrate cu noul model au aparut deja de cateva zile pe site-urile auto din strainatate precum auto.cz, un site unde au fost prezentate si primele poze cu Dacia Logan Sedan.

Viitorul SUV al Dacia va avea dimensiuni comparabile cu ale lui Logan MCV (break), in timp ce elementele de design vor fi preluate de la Renault Sandero, potrivit unor surse din cadrul Dacia. Pretul modelului va porni de la aproximativ 10.000 de euro, pentru versiunea de baza.

Cel mai recent model lansat de Dacia este vehiculul utilitar Pick-Up. Dacia a anuntat, ca va incepe preluarea comenzilor pentru noul vehicul la sfarsitul lunii februarie, iar primele livrari vor fi facute la inceputul lui aprilie, la preturi cuprinse intre 7.250 euro si 9.300 euro cu TVA inclus.

Dacia preconizeaza ca va comercializa aproximativ 14.000 de vehicule comerciale Logan Pick-Up, in acest an, in cele trei piete in care va fi vandut modelul, Romania, Turcia si Bulgaria.

"Dacia si-a fixat ca obiectiv de vanzari circa 10% din totalul vanzarii marcii pe piata romaneasca, adica aproximativ 10.000 de unitati. In Turcia credem ca vom vinde 3.000 de vehicule utilitare Logan Pick-Up, iar in Bulgaria estimam comercializarea a cateva sute", a afirmat Daniel.

Totodata, Dacia va incepe in a doua jumatate a anului productia unei variante restilizate a Logan Sedan, cu faruri si stopuri schimbate, momentul lansarii fiind legat de inceperea comercializarii noului model Dacia derivat din Renault Sandero, potrivit unor surse din industria auto.

Cu 230.000 de vehicule comercializate anul trecut, Dacia a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 17,4% fata de 2006.

Sursa foto: auto.cz/carparazzi

Comentati pe blogul BUSINESS Magazin designul noului model ce urmeaza a fi lansat de Dacia. Tot aici gasiti si toate imaginile disponibile cu prototipul viitorului SUV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
industrie,
auto,
Dacia,
Renault,
Logan,
Sandero,
SUV
/actualitate/afaceri/logan-suv-va-costa-10-000-de-euro-2403085
2403085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.