Cum va arata cel mai tare cinema din Romania

Postat la 26 octombrie 2009 185 afişări

Cel mai mare si mai modern ecran de cinematograf a fost instalat ieri, deschiderea oficiala pentru public urmand sa se faca luna viitoare

IMAX, cel mai mare ecran din lume a fost instalat astazi si la Bucuresti, in cadrul AFI Palace Cotroceni, si va fi deschis publicului incepand cu 20 noiembrie 2009.

Ecranul, care este de 20 ori mai mare decat un ecran standard de cinema, are o inaltime de 26 de metri si o latime de 37 de metri. In plus, are o forma usor curbata pentru a cuprinde vederea periferica a tuturor celor care vizioneaza un film si este confectionat din latex, pe 70% din suprafata sa avand perforatii speciale, care permit trecerea sunetului si previn miscarea datorata curentilor de aer. La suprafata, ecranul este acoperit cu o vopsea argintie speciala prin care este reflectata lumina in sala.

Sala care gazduieste ecranul are 398 de locuri, investitia totala in scaune fiind de aproximativ 60.000 de euro, potrivit Corinei Gonteanu, Director de Marketing din cadrul Cinema City Romania. Proiectorul IMAX, care cantareste aproximativ o tona a costat peste doua milioane de euro, a mai adaugat aceasta.

"Majoritatea filmelor care vor fi difuzate pe uriasul ecran vor fi documentare, cu scop educativ", a spus Gonteanu, precizand ca filmele difuzate in cadrul IMAX se adreseaza in special grupurilor scolare.

In prezent in Europa exista in jur de 70 de Sali IMAX.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestile,
cinema,
iMax,
mall,
AFI Palace Cotroceni
/actualitate/afaceri/cum-va-arata-cel-mai-tare-cinema-din-romania-5047373
5047373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.