Fostul director al Lufthansa preia conducerea Roche, cea de-a cincea companie farmaceutică din lume după venituri

Autor: Ioana Matei Postat la 17 martie 2014 131 afişări

Cristoph Franz – fost CEO al Lufthansa - a fost ales preşedinte al consiliului director al Roche cu 99.8% voturi « pentru ». Franz este membru al Consiliului Director din 2011, iar contractul lui cu grupul Lufthansa urmează să expire la data de 31 mai, fără posibilitatea reactualizării.

Fostul director al Lufthansa preia conducerea Roche, cea de-a  cincea companie farmaceutică din lume după venituri

În ultimii 19 ani, compania a fost condusă de Dr. Franz B. Humer. Cu ocazia predării mandatului de presedinte al consiliului director al companiei Roche, el a declarat, pentru presa internationala, facand referire la piaţa farmaceutică europeană : “Europa are nevoie de un sistem care să permită companiilor farmaceutice să ramana motivate in a investi in cercetare si dezvoltare. Industria farmaceutica trebuie să colaboreze cu factorii de decizie pentru a crea o formulă prin care sa se recunoasca eficienţa şi valoarea socială a medicamentelor inovatoare”. El a mai adăugat că investiţiile în cercetarea si dezvoltarea de noi produse ar putea scădea în Europa dacă medicamentele originale si inovative nu vor aduce profituri .

Compania Roche, cu sediul central în Basel, Elveţia, este unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice şi de diagnostic. În 2013, Roche avea, la nivel global, peste 85.000 de angajaţi, a investit 8,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare si a raportat vânzări de 46,8 miliarde de franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fostul-director-al-lufthansa-preia-conducerea-roche-cea-de-a-cincea-companie-farmaceutica-din-lume-dupa-venituri-12278102
12278102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.