Fondatorul FUBU vorbeşte despre cea mai mare greşeală pe care o poate face o companie

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 septembrie 2014 486 afişări

Fondatorul FUBU vorbeşte despre cea mai mare greşeală pe care o poate face o companie

Daymond John, fondatorul companiei de îmbrăcăminte FUBU şi membru al juriului în competiţia "Shark Tank" a explicat care este, din punctul lui de vedere, cea mai mare eroare pe care o fac oamenii de afaceri atunci când vine vorba de branding.

Sloganul, spune Daymond, trebuie să poată exprima esenţa afacerii în cel mult cinci cuvinte. Spre exemplu, companii de succes precum Apple, Nike sau chiar FUBU au înţeles acest lucru, folosind mesaje concise şi eficiente: "Think different", "Just do it", "For us by us".

"Dacă nu poţi să explici în câteva cuvinte de ce lumea ar trebui să fie atrasă de brandul tău", explică John Daymond, "atunci probabil că nu înţelegi exact ce înseamnă afacerea ta."

Daymond a înfiinţat FUBU în 1992 ca o companie destinată tinerilor şi mişcărilor neconvenţionale. Brandul a fost popularizat de rapperi precum LL Cool J şi Notorious BIG, iar Daymond spune că sloganul reprezintă exact ceea ce el a simţit atunci când a fondat FUBU. "Pentru noi, prin noi e exact ceea ce am vrut să însemne compania. Am ridicat FUBU doar prin puterile noastre", mai declară omul de afaceri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fondatorul-fubu-vorbeste-despre-cea-mai-mare-greseala-pe-care-o-poate-face-o-companie-13345733
13345733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.