Europenii vor beneficia de miercuri de noi drepturi si servicii in telecomunicatii

Postat la 23 mai 2011 13 afişări

Europenii vor beneficia incepand de miercuri de noi drepturi si servicii in domeniul telefoniei mobile si Internetului, odata cu intrarea in vigoare a unor reglementari imbunatatite in sectorul telecomunicatiilor, la nivelul Uniunii Europene.

Noile reguli comunitare, menite sa asigure cresterea concurentei in sectorul telecomunicatiilor si imbunatatirea serviciilor trebuie sa fie incluse in legislatiile nationale pana pe 25 mai, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene (CE). Prevederile includ dreptul clientilor de a schimba operatorul de telecomunicatii in doar o zi, fara modificarea numarului de telefon , acces la informatii mai clare referitoare la servicii, precum si protectia mai eficienta a datelor online. Comisia Europeana si Consiliul Autoritatilor Europene de Reglementare pentru Comunicatii Electronice (BEREC) vor avea prerogative sporite care vor spori predictibilitatea legislativa si vor permite operatorilor sa se dezvolte pe o piata de telecomunicatii pan-europeana. CE a colaborat cu statele membre pentru introducerea fara probleme a noilor prevederi si va analiza lansarea unor proceduri de infringement impotriva tarilor care nu le-au aplicat la timp.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
drepturi,
servicii,
europeni,
reglementari
/actualitate/afaceri/europenii-vor-beneficia-de-miercuri-de-noi-drepturi-si-servicii-in-telecomunicatii-8280498
8280498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.