Elinor Ostrom si Oliver Williamson, Nobel pentru economie in 2009

Autor: Andreea Ciuca Postat la 12 octombrie 2009 57 afişări

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat anul acesta lui Elinor Ostrom si Oliver Williamson, potrivit nobelprize.org.

Elinor Ostrom este profesor de stiinte politice la universitatea Bloomington din Indiana. Este considerata un autor de referinta in studiul politicilor publice, avand numeroase contributii legate de actiunea colectiva, gestionarea bunurilor publice si modul in care se fundamenteaza alegerea publica.

Oliver Williamson este profesor de Management, Economie si Drept la universitatea Berkeley din California. Lucrarea pentru care a fost nominalizat s-a axat pe analiza costurilor de tranzactionare ale firmelor si analiza economica a guvernarii.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat anul trecut lui Paul Krugman.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/elinor-ostrom-si-oliver-williamson-nobel-pentru-economie-in-2009-4982018
4982018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.