După ce şi-a crescut afacerile cu 42% şi a dublat profitul, a intrat pe radarul investitorilor: Motivul pentru care un gigant austriac a plătit 5 milioane de euro pentru o spălătorie din Braşov

Postat la 08 mai 2018 757 afişări

La 10 ani de la lansarea pe piaţa din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează compania s.c. Promar textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic.

Investiţia se ridică la peste 5 milioane de euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare a companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale. n anul 2007 compania intra pe piaţa din România prin inaugurarea spălătoriei din Bucureşti, iar în 2014 inaugura o noua fabrică în vestul ţării, la Oradea.

Acum, după o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziţia din judeţul Braşov, iar prin acest pas Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judeţele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.

”La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar şi internaţional, cu celelalte ţări din grup, prin intermediul tehnologiei RFID (radio-frequency identification). Această tehnologie permite identificarea automată şi în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informaţii cu privire la trasabilitatea textilelor. În urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi“, a declarat Adrian Chiorean, director general pe România al Salesianer Miettex.

Citiţi aici povestea integrală

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.