Dezastrul de pe piaţa criptomonedelor continuă. Până la ce nivel a scăzut Bitcoin

Autor: Ioana Matei Postat la 07 septembrie 2018 992 afişări

Valoarea criptomonedelor a înregistrat o scădere abruptă pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore. Bitcoin, cea mai cunoscută dintre acestea, se tranzacţiona la un preţ de 6.480 de dolari, în scădere cu 6,8%, la data de 6 septembrie, ora 10 a.m. în New York, potrivit Bloomberg. Monede rivale pentru Ripple, Ether şi Litecoin au înregistrat de asemenea scăderi.

Dezastrul de pe piaţa criptomonedelor continuă. Până la ce nivel a scăzut Bitcoin

Aceste evoluţii negative au crescut scepticismul care exista deja în jurul monedelor virtuale. De exemplu, Business Insider scria recent că Goldman Sach a retras planurile de lansare a unei platforme de tranzacţionare destinată criptomonedelor.

De asemenea, entuziaştii atraşi de promisiunile originale de anonimitate şi libertate faţă de controlul guvernamental, au fost dezamăgiţi când Erik Voorhees, responsabil de platforma de tranzacţionare ShapeShift, a anunţat că va începe să le solicite utilizatorilor informaţii personale.

Demersurile de reglementare a platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor s-au intensificat odată cu alte îngrijorări legate de spălarea de bani şi de protecţia clienţilor. Mişcarea ShapeShift este un semn al formalizării crescânde a unei pieţe cunoscute iniţial pentru gradul de libertate oferit.

În timp ce numeroase bănci şi investitori instituţionali tatonează lumea criptomonedelor, cresc şi îngrijorările referitoare la manipularea pieţei şi nesiguranţa din punctul de vedere al reglementării, aspecte care au împiedicat de altfel adoptarea acestor criptomonede la nivel instituţional. Recent, miniştri de finanţe ai statelor membre UE plănuiesc să discute provocările pe care le ridică creşterea populaţiei activelor digitale şi dacă regulile ar trebui înăsprite.

Valoarea de piaţă a monedelor virtuale a scăzut cu aproximativ 75% de la vârful atins în ianuarie anul acesta, când valoarea pieţei ajunsese laaproape 205 miliarde de dolari. Următorul punct istoric pentru Biticoin ar fi scăderea până la o valoare de 5.000 de dolari, potrivit lui Stephen Innes, şeful de trading pentru Asia Pacific în cadrul Oanda Corp., care a spuns că o scădere sub acest nivel ar putea determina accelerarea pierderilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.