De la 1 mil. de lei la 1 mil. de euro în doar 2 ani. Doi fraţi din Bucureşti au transformat experienţa de pe vasele de croazieră într-o afacere de succes

Autor: Florin Casota, Ioana Matei Postat la 13 iulie 2017 5346 afişări  

De la 1 mil. de lei la 1 mil. de euro în doar 2 ani. Doi fraţi din Bucureşti au transformat experienţa de pe vasele de croazieră într-o afacere de succes
De la 1 mil. de lei la 1 mil. de euro în doar 2 ani. Doi fraţi din...

Business Magazin a stat de vorbă cu Ivan Tudor în 2015, la patru ani după ce deschisese restaurantul său din Bucureşti. Atunci firma avea o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei pentru anul 2014. Anul trecut, compania Ivan Delivery SRL, firma care administreaza restaurantul Ivan's Grill, a avut o cifră de afaceri de pete 4,6 mil de lei (1 milion de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Ce aplic din ce am învăţat pe vasele de croazieră este că stau foarte mult de vorbă cu clienţii, încerc să le fiu prieten, să ţin cont de părerile lor culinare şi să încerc să nu îi las să plece niciodată nefericiţi. În plus, fiind şi aici un volum de muncă mare, atunci când apar mici incidente, trebuie să fiu aici, la fel ca pe vapor“, explică Tudor Ivan, managerul restaurantului Ivan’s Grill, câteva din lecţiile de business învăţate în perioada în care era angajat pe vase de croazieră. 

Tudor Ivan şi fratele său, George Ivan, au pus bazele restaurantului Ivan’s Grill în 2011, în zona Arenei Naţionale din Bucureşti. Anterior, cei doi şi soţiile lor au lucrat împreună pe vase de croazieră.„Am văzut locuri pe care nu aş fi putut să le văd altfel, dar era ca şi cum ai lucra în sufragerie şi ai dormi în dormitor. Lucram opt luni, fără zile libere, cam 14 ore zilnic, iar atunci când aveam norocul să am o zi liberă, acest lucru însemna de fapt că am permisiunea să nu lucrez în timpul mesei de prânz“, îşi aminteşte el. Ivan povesteşte despre respectarea unor reguli similare cu cele din armată: „Fiecare angajat avea un safety role, un rol de salvare şi trebuia să ştie ce să facă în cazul unor incidente“.

Pentru acest lucru, pe lângă munca zilnică, echipajul participa săptămânal la exerciţii de simulare a unor accidente. Au existat însă şi incidente reale de care îşi aminteşte. „Într-o noapte, la două noaptea, au pornit sirenele de alarmă ce anunţau foc, un depozit de lenjerie se aprinsese, căpitanul a dat alarmă generală, toţi pasagerii au fost treziţi şi duşi în zona de eliberare a vaporului“, descrie el unul dintre cele mai tensionate episoade din activitatea pe vas. Ivan a prins cinci contracte pe compania europeană şi pe Princess Cruises, totalizând aproape cinci ani de muncă pe vasele de croazieră, reuşind să promoveze în funcţia de ospătar încă de la primul contract. A văzut toată Europa de Nord, Marea Baltică, Marea Nordului, Mediterana, Africa, Marea Caraibelor, Alaska, Hawaii şi o parte din America Centrală.

După ce s-a întors în ţară, în 2006, Tudor Ivan şi-a spus că nu vrea să mai aibă de-a face cu restaurantele şi şi-a deschis o afacere de reparaţii de telefoane mobile. A renunţat însă la aceasta şi, împreună cu fratele său, George, şi cu soţiile lor, au revenit la a face ceea ce ştiau mai bine şi au deschis un restaurnat de cartier, în 2011. Anterior, investiseră banii în imobiliare şi, la momentul deschiderii restaurantului, în 2011, au hotărât să le vândă, în scopul obţinerii banilor pentru investiţia iniţială de peste 100.000 de euro. Au înregistrat de atunci creşteri anuale ale veniturilor de 20-30%.

„Am pornit de la şase angajaţi şi am ajuns la 30 cu care lucrăm în continuare cot la cot, eu pe partea de servire şi fratele meu în bucătărie, atunci când este nevoie“, spune Tudor Ivan. Restaurantul cu 150 de locuri din apropiere de Arena Naţională are la bază principii de management învăţate de cei doi pe vas

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

ZF.ro
Cei mai bogaţi fotbalişti ai planetei şi averile lor: Deşi Neymar a fost cel mai scump transfer din istorie, nu este cel mai bogat jucător. Surpriza clasamentului Cei mai bogaţi fotbalişti ai planetei şi averile lor: Deşi Neymar a fost cel mai scump transfer din istorie, nu este cel mai bogat jucător. Surpriza clasamentului
ONE.ro
La 13 ani, fiica lui Ingrid Vlasov este o fashionista convinsă. Are propriul ei stilist La 13 ani, fiica lui Ingrid Vlasov este o fashionista convinsă. Are propriul ei stilist
Cu cine a înlocuit-o Vincent Cassel pe Monica Bellucci
Cum arăta acum "paradisul fiscal al României"!
Descopera.ro
Pământul s-a deschis deodată în două şi oamenii au căzut în HĂU. Fenomenul EXTREM care a îngrozit întreaga lume. ''Au MURIT în doar câteva secunde'' Pământul s-a deschis deodată în două şi oamenii au căzut în HĂU. Fenomenul EXTREM care a îngrozit întreaga lume. ''Au MURIT în doar câteva secunde''
APOCALIPSA prezisă a început deja? Avertisment TERIBIL al meteorologilor, în urmă cu puţin timp. Când va LOVI
43 de studenţi au dispărut în mod misterios. Un EXPERIMENT demonstrează un lucru şocant
Go4it.ro
iOS 11 s-a lansat fără una dintre funcţiile promise iOS 11 s-a lansat fără una dintre funcţiile promise
Mai mult ca sigur ţi-ai instalat acest program popular pe computer. Ai face bine să îl DEZINSTALEZI imediat, deoarece a fost compromis de hackeri. Atacul este masiv: 4 milioane de PC-uri au fost deja infectate
După ce a scumpit peste noapte tableta iPad Pro şi a anunţat că vinde separat încărcătorul rapid pentru iPhone 8/X, Apple mai are o „SURPRIZĂ” neplăcută pentru utilizatori. „Nu le ajung 260 de miliarde la ciorap!”
Csid.ro
Tulburările sexuale de care ne este teamă să vorbim Tulburările sexuale de care ne este teamă să vorbim
Te temi de SEX? Iată de ce poţi suferi!
Ouăle, bune sau rele pentru sănătate? VIDEO BrulesBrocks

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.