De ce e Fondul Proprietatea o afacere profitabilă şi pentru cine

Postat la 09 august 2010 25 afişări

Până să ajungă să despăgubească expropriaţii, Fondul Proprietatea va desfăşura o operaţiune de amploare de cumpărare a propriilor acţiuni. Răscumpărarea ar putea aduce câştiguri de până la 1.400% speculatorilor.

Fondul Proprietatea se dovedeşte a fi o afacere profitabilă mai ales pentru cei care au câştigat de pe urma nenumăratelor amânări ale listării şi au cumpărat acţiuni la preţuri de până la 10% din valoarea nominală, deşi a fost înfiinţat pentru a despăgubi victimele regimului comunist ale căror proprietăţi au fost confiscate.

Pe primul semestru statul român a plătit în contul despăgubirilor dispuse de Curtea Euro­peană a Drepturilor Omului (CEDO) 10 milioane de euro, cele mai mult dintre litigii fiind de încălcare a dreptului proprietăţii, CEDO apreciind că Fondul Proprietatea nu este funcţional, deşi este înfiinţat din 2005.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/de-ce-e-fondul-proprietatea-o-afacere-profitabila-si-pentru-cine-6817989
6817989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.