Cum să devii Persoană Fizică Autorizată. Paşii necesari pentru deschiderea propriului business

Postat la 19 iunie 2014 422 afişări

Cum să devii Persoană Fizică Autorizată. Paşii necesari pentru deschiderea propriului business

 Varianta actualizată conţine şi ordonanţa de urgenţă 44/2008 care reglementează societăţile de tip PFA.

Cea mai uşoară modalitate prin care un antreprenor îşi poate deschide o afacere este înfiinţarea unei societăţi de tip PFA (persoană fizică autorizată), care se poate obţine în trei zile şi pentru care este necesar un capital de doar 200 de lei. Totuşi, un dezavantaj ar fi că impozitul pe venit trebuie plătit trimestrial, în patru rate egale.

Sunt eligibile pentru înfiinţarea PFA toate persoanele de peste 18 ani care nu au comis în trecut infracţiuni financiare şi care au pregătire profesională în domeniul în care doresc să se avizeze.

Paşi necesari pentru înfiinţarea PFA:

1. Verificarea numelui la Registrul Comerţului

2. Completarea şi depunerea cererii de înregistrare la Registrul Comerţului

3. Completarea şi depunerea cererii de autorizaţie de funcţionare la tribunal

4. Depunerea unui dosar care să conţină: copie după cartea de identitate, act care să ateste dreptul de folosinţă a sediului, declaraţie pe propria răspundere şi atestarea pregătirii/experienţei profesionale

5. Înregistrare la ANAF

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-sa-devii-persoana-fizica-autorizata-pasii-necesari-pentru-deschiderea-propriului-business-12790474
12790474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.