Cel mai mare fond de pensii din lume a raportat o pierdere de 52 miliarde de dolari

Postat la 27 august 2016 975 afişări

Cel mai mare fond de pensii din lume a raportat o pierdere de 52 de mld USD în trimestrul doi al anului, în condiţiile în care acţiunile au scăzut puternic iar yen-ul a crescut, ştergând câştigurile din investiţii, obţinute prin impulsionarea acţiunilor şi tăierea obligaţiunilor, scrie Bloomberg.

Fondul Guvernamental de Pensii şi Investiţii din Japonia a pierdut 3,9%, sau 5.200 de miliarde de yeni (52 de miliarde de dolari) în trei luni, reducându-şi valoarea activelor la 129.700 miliarde de yeni, potrivit unui anunţ al companiei. Aceasta înseamnă o ştergere a 4.100 de miliarde de yeni din investiţii din ultimele şase trimestre.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.