Bere Azuga, o afacere de 10 milioane euro

Postat la 31 august 2009 31 afişări

Ursus Breweries, liderul de piata in productia de bere, va plati in total 10 milioane euro pentru achizitionarea producatorului local Bere Azuga, dupa ce astazi a lansat o oferta de preluare si a restului de 3,7% din actiunile societatii.

Achizitia producatorului Bere Azuga s-a desfasurat in trei etape, in urma carora Ursus Breweries a urmarit obtinerea controlulului total asupra societatii. In luna ianuarie, sud-africanii de la Ursus au platit 30,3 milioane lei pentru 70,5% din companie proprietarului Valerii Moraru. A doua oferta de cumparare a venit in iulie, cand Ursus a oferit 9,1 milioane lei pentru un pachet de 21,35% din actiuni. Ultima etapa se va desfasura intre 3-23 septembrie, cand Ursus intentioneaza sa achizitioneze si restul de 3,7% din actiunile Bere Azuga, pentru 1,6 milioane lei.

Pretul de cumparare oferit este de 8 lei pe actiune, superior valorii de tranzactionare din ultima sedinta de la bursa, de 7,2 lei pe actiune.

Dupa ce va deveni unic actionar, Ursus Breweries va delista Bere Azuga de la bursa. Conducerea Bere Azuga a anuntat din iunie ca va opri productia la fabrica din judetul Prahova si isi va schimba obiectul de activitate in inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii, urmand ca productia de bere sa fie transferata in fabricile Ursus.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmcg,
azuga,
bere,
producator,
ursus
/actualitate/afaceri/bere-azuga-o-afacere-de-10-milioane-euro-4826781
4826781
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.