81.000 de euro pe luna. Atat vinde in medie o farmacie Sensiblu

Postat la 19 martie 2010 470 afişări

Desi numarul unitatilor celei mai mari retele de farmacii din Romania a ramas relativ constant, vanzarile Sensiblu au crescut cu peste 50% fata de inceputul anului 2008.

In conditiile in care multe farmacii independente au intrat de mult timp in faliment, marile retele se descurca tot mai bine. Daca in ianuarie 2008, o unitate Sensiblu vindea lunar medicamente in valoare de 52.000 de euro, in decembrie 2009 cifra de afaceri medie a depasit pragul de 80.000 de euro. Pe langa faptul ca au ales sa isi amplaseze farmaciile in spatii cu vad si au adoptat masuri de reducere a costurilor, unitatile si-au diversificat tot mai mult oferta, dinspre zona medicala, inspre cea a produselor cosmetice si dermatocosmetice.

Sensiblu, cea mai extinsa retea de farmacii sub un singur brand din Romania avand 225 de farmacii, a raportat in segmentul de retail, pentru anul 2009, o crestere anuala cu 23% a vanzarilor Sensiblu ajungand la 190,8 milioane Euro, fata de 154,8 milioane in 2008. Optimizarea si restructurarea retelei de farmacii Sensiblu a dus la deschiderea a opt noi unitati, relocarea a patru unitati si inchiderea a patru unitati pentru a consolida pozitia Sensiblu ca lider pe piata retailului farmaceutic.

La nivel de grup, A&D Pharma, compania olandeza care detine cea mai mare activitate integrata de distributie clasica, retail, vanzari si marketing din Romania, din care face parte si Sensiblu, a raportat o crestere anuala cu 3% a vanzarilor consolidate in Euro ajungand la 514,3 milioane Euro.

In valoare (in euro), piata farmaceutica a scazut anul trecut cu 1,7%, dupa ani la rand de crestere. In functie de vanzarile din 2009, primele cinci retele de farmacii din Romania sunt Sensiblu, Dona, HelpNet, Catena si Centrofarm.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
cresteri,
vanzari,
farmacii,
Sensiblu,
profit
/actualitate/afaceri/81-000-de-euro-pe-luna-atat-vinde-in-medie-o-farmacie-sensiblu-5759338
5759338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.