Aeroport din România, ales de Turkish Airlines ca rezervă în caz de vreme rea

Autor: Andreea Tobias, Liliana Iedu Postat la 10 aprilie 2015 86 afişări

Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara a fost ales ca aeroport de rezervă de către Turkish Airlines, astfel că, în cazul în care aeronavele companiei turce nu vor putea ateriza pe aeroportul de la Belgrad (Serbia), din cauza ceţii, vor fi redirecţionate în judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, compania aeroană Turkish Airlines a ales ca, în cazul în care aeronavele sale nu vor putea ateriza, de acum încolo, pe aeroportul din Belgrad (Serbia), din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în principal a ceţii, să fie redirecţionate şi să aterizeze la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Această decizie a fost luată de către compania aeriană datorită condiţiilor excelente ale infrastructurii existente pe Aeroportul Timişoara: pista de 3.500 de metri care poate asigura aterizarea oricărui tip de aeronavă şi sistemului de balizaj luminos şi de radionavigaţie performant pentru aterizare în condiţii de vizibilitate redusă. De asemenea, serviciile profesionale oferite pasagerilor şi personalul specializat asigură eficienţă în desfăşurarea în condiţii optime a operaţiunilor aeriene”, se arată în comunicat.

Între Timişoara şi Belgrad sunt aproximativ 160 de kilometri, distanţă care se poate parcurge pe şosea în circa două ore.

Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara mai este folosit ca aeroport de rezervă de către companiile Air Serbia, Etihad Airways, Lufthansa, Wizz Air şi Tarom, în special pe perioada iernii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AEROPORT,
COMPANIE,
/actualitate/aeroport-din-romania-ales-de-turkish-airlines-ca-rezerva-in-caz-de-vreme-rea-14117035
14117035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.