Adunarea Generală a ONU se reuneşte miercuri pentru a vota rezoluţia privind Ierusalimul

Postat la 19 decembrie 2017 58 afişări

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite va ţine o întâlnire de urgenţă, miercuri, cu scopul de a vota proiectul de revoluţie care respinge decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, relatează site-ul postului France24.

Adunarea Generală a ONU se reuneşte miercuri pentru a vota rezoluţia privind Ierusalimul

Turcia şi Yemen au cerut organizarea urgentă a întâlnirii celor 193 de membri din Adunarea Generală. Miroslav Lajcak, preşedintele Adunării Generale, a informat cei 193 de reprezentanţi printr-o scrisoare trimisă luni seara.

Deşi rezoluţia care ar fi inversat decizia SUA cu privire la statutul Ierusalimului a fost votată de 14 membri ai Consiliului de Securitate, aceasta a fost blocată de Statele Unite, care reprezintă un membru permanent al acestei instituţii.

Proiectul de rezoluţie prevede faptul că "orice decizie sau acţiune care a modificat caracterul, statutul sau componenţa demografică a Oraşului Sfânt al Ierusalimului nu are niciun efect juridic, sunt nu are forţă legală, este nulă şi neavenită şi trebuie să fie anulată în conformitate cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.