Adio ”Prima Casă”. Modificările au fost adoptate de Senat. Venitul maxim acceptat

Postat la 18 septembrie 2019 3449 afişări

Adio ”Prima Casă”.  Modificările au fost adoptate de Senat. Venitul maxim acceptat

Senatul a  adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului "Prima Casă". Propunerea ministrului Finanţelor Eugen Teoforovici prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.

Senatul a aprobat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima casă”, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare acestuia.

Proiectul a fost adoptat cu 72 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

Proiectul propune:

• Modificarea titulaturii Programului „Prima casă” în programul "O familie, o casă".

• Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului:

 la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei;

 pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
program,
prima casa,
senat,
adoptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.