ACUZAŢII în Parlamentul Republicii Moldova: Voronin susţine că Ponta, Streleţ şi Filat ar fi cumpărat terenuri la Odesa, în Ucraina

Autor: Departamentul Externe Postat la 30 octombrie 2015 71 afişări

Vladimir Voronin, liderul comuniştrilor moldoveni, susţine că premierul moldovean în exerciţiu Valeriu Streleţ ar fi achiziţionat împreună cu premierul român Victor Ponta şi fostul premier moldovean Vlad Filat câteva mii de hectare de pământ la Odesa, în Ucraina, scrie site-ul Agora.md.

Liderul comuniştilor moldoveni a făcut această declaraţie joi, în Parlamentul moldovean, în timpul dezbaterilor unei moţiuni în urma căreia Guvernul Streleţ a fost demis. El a mai sugerat că Streleţ ar deţine terenuri în parcul Herăstrău, ar face contrabandă cu spirt din Republica Moldova în Ucraina şi ar fi falsificat acte la vamă.

Streleţ a respins aceste acuzaţii, la care în plen s-au auzit râsete, cerându-i lui Voronon să nu spună în Legislativ ce visează noaptea.

"Dumneavoastă, împreună cu doi parteneri, Filat şi un oarecare Victor Ponta, cu ce scop aţi cumpărat peste 2.000 de hectare în oraşul Odesa? Ce puteţi spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-aţi implicat acolo? Până nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtunul (pe) care l-aţi tras pe sub pământ acolo din ce direcţie pompează spirtul - din (Republica) Moldova în Ucraina sau invers?", a întrebat Voronin pe un ton retoric.

Voronin a vizat, de asemenea, activitatea companiei înfiinţate de Streleţ.

"Dacă visaţi ceva noaptea, nu spuneţi în plenul Parlamentului, pentru că nu e chestie bună", i-a replicat acesta.

"Nu am alte averi care să nu fie incluse în declaraţia de venit. Am o singură companie pe care am fondat-o şi din administraţia căreia m-am retras din 2009, când mi s-a validat mandatul de deputat", s-a apărat Streleţ.

"Vă rog să fiţi foarte atent. Pe doi deja i-am acţionat în judecată. Nu o să ezit nici în alte cazuri", l-a ameninţat Streleţ pe Voronin.

În urma acestor dezbateri, Guvernul proeuropean moldovean condus de Streleţ a fost demis joi, printr-o moţiune de cenzură, adoptată de 65 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură a Guvernului Streleţ, care era susţinut în Parlament de Alianţa pentru Integrare Europeană - formată din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) -, a fost depusă de Partidul Socialiştilor (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor (PCRM).

Liderul PD Marian Lupu a declarat, la încheierea dezbaterilor din Parlament, că Partidul Democrat nu renunţă la strategia proeuropeană şi cere formarea, în cel mult o săptămână, a unei noi alianţe, majorităţi parlamentare şi a unui nou Guvern. Lupu a precizat că PD nu va face alianţe de stânga.

Moţiunea a fost depusă în contextul mişcărilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleţ şi al arestării fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
VORONIN,
PONTA
/actualitate/acuzatii-in-parlamentul-republicii-moldova-voronin-sustine-ca-ponta-strelet-si-filat-ar-fi-cumparat-terenuri-la-odesa-in-ucraina-14867793
14867793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.