Acţiunile unui celebru producător de prăjituri s-au prăbuşit

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 august 2018 53 afişări

Acţiunile unui celebru producător de prăjituri s-au prăbuşit

 Hostess Brands, compania americană care produce prăjituri precum Twinkies, Ho Hos şi Din Dongs, a raportat rezultate financiare sub aşteptări, care au determinat investitorii să trimită acţiunile pe o pantă descendentă, închizând şedinţa cu o scădere de 17,6%.

Andrew Callahan, CEO al Hostess Brands, a anunţat miercuri că Hostess a fost afectată în al doilea trimestru de un spaţiu restrâns la raft şi de o „susţinere promoţională scăzută din partea unuia dintre cei mai mari parteneri de retail”.

Callahan nu a specificat numele retailerului, însă un analist în cadrul conferinţei a transmis că este vorba de Walmart.

Reducerea spaţiului la raf a fost „mai mare decât credeam că va fi”, spune Callahan. Acesta a transmis că retailerul a pus în vigoare „o reducere semnificativă” a produselor Hostess din stoc.

Producătorul de prăjituri din Kansas a raportat câştiguri de 14 cenţi per acţiune, ratând aşteptările analiştilor, de 18 cenţi per acţiune.

O altă lovitură primită de producător a venit la nivelul profitului, unde compania a înregistrat 21 milioane dolari în ultimul trimestru, cu 5 milioane sub aşteptările analiştilor.

Brandul care a fost un simbol în trecut încearcă să recâştige cote de piaţă după ce a intrat în faliment în urmă cu şase ani când a închis temporar operaţiunile în contextul unor costuri prea mari şi a unei cereri sub aşteptări.

Atunci, Hostess Brands a fost achiziţionată de mai multe fonduri de investiţii şi a ieşit din faliment cu mai puţini angajaţi, şi cu numele actual. Gores Group a cumpărat o participaţie majoritară în companie pentru 725 de milioane de dolari în iunie 2016.

În plus, faţă de brandurile simbolice precum Twinkies, compania cu o vechime de 100 de ani a introdus şi o nouă linie de produse de patiserie, numită Bakery Petites collection – produse adaptate trendului actual, fără coloranţi şi arome artificiale.

Astfel, acţiunile companiei au scăzut cu 24% de la începutul anului şi cu 14% din luna mai până în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
prajituri,
producator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.