Acţiunile companiei petroliere Lekoil se prăbuşesc la Londra cu 70% după un scandal de fraudă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 ianuarie 2020 186 afişări

Acţiunile companiei petroliere Lekoil se prăbuşesc la Londra cu 70% după un scandal de fraudă

Acţiunile companiei petroliere Lekoil au scăzut marţi cu peste 70%, ilustrând reacţia investitorilor la un scandal de fraudă care implică producătorul nigerian şi un împrumut non-existent de 184 milioane dolari, potrivit FT.

Tranzacţionarea acţiunilor Lekoil a fost suspendată luni după ce producătorul nigerian a anunţat că a fost victima unui presupus scandal de fraudă. Lekoil a plătit 600.000 de dolari către o firmă de consultanţă care a promis că va aranja un împrumut de 184 milioane dolari de la Autoritatea de Investiţii din Qatar.

Lekoil susţine că a plătit 600.000 de dolari către Seawave Invest, o firmă de consultanţă cu sediul în Bahamas – pentru intermedierea împrumutului.

Astfel, acţiunile listate pe piaţa secundară a bursei londoneze se tranzacţionau marţi la ora 12.20 la 3,10 GBX (0,04 dolari) per acţiune, în scădere cu 67% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare bursieră de 16,7 milioane GBX (216.548 dolari).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
fraudare,
scandal,
companie,
londra

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.