Acţiunile Bayer se prăbuşesc la minimul ultimilor şapte ani, pe fondul unei dispute legale

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 august 2018 87 afişări

Acţiunile Bayer se prăbuşesc la minimul ultimilor şapte ani, pe fondul unei dispute legale

Acţiunile Bayer AG s-au prăbuşit la minimul ultimilor şapte ani, în contextul în care investitorii cântăresc potenţialele costuri ale bătăliei legale asupra produsului Roundup, unul dintre principalele produse ale Monsanto – cea mai nouă achiziţie a Bayer, potrivit Bloomberg.

Monsanto trebuie să plătească daune de 289 milioane dolari după ce organele de reglementare au stabilit în prima etapă procesuală că un ierbicid al companiei poate cauza cancer. Compania a transmis totuşi că produsul este sigur.

Procesul a fost un test important împotriva Monsanto şi va servi ca un precedent în plângerile cu privire la efectele ierbicidelor.

Bayer a încheiat în luna iunie o tranzacţie prin care se angajează să cumpere Monsanto pentru 66 miliarde dolari. Dacă procesul generază verdicte majore împotriva companiei agriculturale, acestea ar putea avea un impact material în situaţia financiară a Bayer, spune Chris Perrella, analist în cadrul Bloomberg Intelligence.

Astfel, luni la ora 12.30, acţiunile Bayer se tranzacţionau pe bursa din Frankfurt la 82,99 euro, în scădere cu circa 11,3% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare de piaţă de circa 76,8 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
legalitate,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.