Acesta este primul stat din lume care interzice staţiile radio. Care este motivul din spatele deciziei

Postat la 11 ianuarie 2017 382 afişări

Acesta este primul stat din lume care interzice staţiile radio. Care este motivul din spatele deciziei

În premieră mondială, Norvegia a început închiderea staţiilor de radio ce funcţionează pe unde FM, având intenţia de a elimina complet tehnologia până la finalul acestui an.

Motivul trecerii de la semnalul analog (FM) la cel digital (DAB) este faptul că cel din urmă permite o recepţie mult mai bună. Norvegia este o ţară muntoasă, iar asta înseamnă că staţiile ce transmit pe unde FM nu pot acoperi tot teritoriul.

Autorităţile se confruntă însă cu o mare problemă: cei mai mulţi norvegieni sunt împotriva deciziei - mai exact, 66% dintre locuitori vor păstrarea în funcţiuni a canalelor pe unde clasice.

Doar o treime din maşinile din Norvegia sunt dotate cu radio-uri digitale, astfel că şoferii vor trebui, la rândul lor, să suporte costurile instalării unui nou aparat pentru a mai asculta posturi de radio.

Şi alte state au în plan trecerea către radioul digital: Marea Britanie a anunţat recent că va închide staţiile FM în momentul în care jumătate din populaţie va avea capacitatea de a recepţiona staţii digitale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.