Aceasta va fi cea mai MARE LOVITURĂ a unui Guvern al României din ultimii 30 de ani încoace. Anunţul a fost făcut chiar în timpul şedinţei de guvern de azi

Postat la 01 noiembrie 2017 455 afişări

După planuri şi amânări de aproape 10 ani, încă un ministru al Transporturilor promite că una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România va fi gata „extrem de repede”.

Aceasta va fi cea mai MARE LOVITURĂ a unui Guvern al României din ultimii 30 de ani încoace. Anunţul a fost făcut chiar în timpul şedinţei de guvern de azi

Este vorba de Ploieşti-Braşov, iar previziunea îi aparţine ministrului Transporturilor, Felix Stroe. Deşi nu a avansat un termen, optimismul său se bazează pe o colaborare cu Banca Mondială, care ar fi dispusă să finanţeze lucrarea şi a  cărei echipă tehnică e deja în teren pentru a identifica „punctele nevralgice”

Tronsonul Ploieşti-Braşov a fost o provocare pentru toţi miniştrii Transporturilor, în 2009, Radu Beceanu anunţând că va fi gata cinci ani mai târziu, iar ulterior Ioan Rus avansa 2017 ca termen.  Lucrările nu au început însă niciodată.

„Echipa tehnică a Ministerului Transporturilor e pe teren să vizioneze punctele nevralgice de pe autostrada Ploieşti-Braşov, cu echipa tehnică de la Banca Mondială. După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată. Am credinţa că, dacă o gestionăm cum trebuie , vom face extrem de repede autostrada. E o oportunitate extraordinară”, a spus Felix Stroe, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia financiară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de către Tatiana Proskuriakova, manager de ţară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM.

”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de BancaMondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.