Abilitate REMARCABILĂ a creierului uman: ,,Am descoperit o lume pe care nici nu puteam să ne-o imaginăm''

Postat la 19 iunie 2017 629 afişări

Neurologii au utilizat o serie de calcule matematice pentru a analiza structura creierului uman. Conform analizei, creierul conţine structuri geometrice care pot opera în 11 dimensiuni.

Abilitate REMARCABILĂ a creierului uman: ,,Am descoperit o lume pe care nici nu puteam să ne-o imaginăm''

Oamenii sunt obişnuiţi cu perspectiva 3D a lumii, însă noul studiu ar putea reprezenta o evoluţie a modului în care înţelegem materialul din care este realizat creierul uman, informează Science Alert.

Modelul a fost produs de cercetătorii elveţieni în cadrul proiectului Blue Brain. Cu ajutorul topologiei algebrice (o multitudine de calcule matematice utilizate pentru descrierea proprietăţilor obiectelor şi a spaţiului în pofida schimbării formei acestora), experţii au descoperit că mai multe grupuri de conexiuni neuronale se adună în ,,clici'', numărul de neuroni dintr-o clică formând un obiect geometric înalt-dimensional (hight-dimensional). 

Citeşte continuarea pe www.descoperă.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.