A murit unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din România la vârsta de doar 60 de ani

Postat la 14 ianuarie 2020 305 afişări

A murit unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din România la vârsta de doar 60 de ani

Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni de jazz din România, saxofonistul Garbis Dedeian, a murit luni, 13 ianuarie, la vârsta de 60 de ani.

Informaţia a fost confirmată pentru Ştirile Pro TV de Sorin Romanescu, chitarist de jazz şi vechi colaborator al lui Dedeian. Acesta a aflat vestea despre dispariţia muzicianului de la un alt artist cunoscut în lumea jazz-ului românesc, Nicolas Simion, care era prieten apropiat cu Garbis Dedeian.

Conform sursei citate, muzicianul Garbis Dedeian era bolnav de mai multă vreme, fiind internat la un spital.

”O nouă generaţie de jazzmani români începe să despartă. Alintat drept un (John) Coltrane de România, Garbis a fost un adevărat jazzman, a trăit mereu pe marginea prăpastiei existenţiale, frustrat şi mereu pus pe glume cu “şalăi”, Garbis este continuatorul unui drum artistic de mare prestigiu pe care l-a creat saxofonistul nostru de mare calibru , Dan Mândrilă. Garbis a plecat şi el în seara asta, ca un ultim efort de respiraţie şi eleganţă! Doamne ai grijă de sufletul lui. Amin.” - a scris pe Facebook Mike Godoroja, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
apreciere,
deces,
muzicieni,
jazz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.