A murit scriitorul Fanus Neagu

Postat la 24 mai 2011 49 afişări

Scriitorul si dramaturgul Fanus Neagu a murit in noaptea de luni spre marti, la spitalul Elias din Capitala, in urma unei indelungi suferinte. Fanus Neagu a fost internat mult timp din cauza unui cancer, iar in ultimele saptamani a fost in coma.

"Fanus a iesit din atentia critica atunci cand s-a imbolnavit. Este nevoie de evenimente din acestea ca sa apari pe prima pagina sau la TV", a spus criticul literar Nicolae Manolescu. "A fost unul dintre cei mai talentati scriitori ai generatiei sale, chiar daca se spune ca aceasta este generatia 'expirata'. Acum devine expirata si la propriu", a mai spus Manolescu.

Nascut la 5 aprilie 1932, Fanus Neagu, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier si dramaturg, a fost redactor la revistele Luceafarul si Amfiteatru si a scris cronici sportive la Romania Literara. El a fost coleg cu Eugen Barbu, Teodor Mazilu, Ion Baiesu si Adrian Paunescu.

Printre volumele pe care le-a scris se numara "Intamplari aiurea si calatorii oranj" (publicistica), romanul "Scaunul singuratatii", nuvelele "Dincolo de nisipuri", piesele "Echipa de zgomote" si "Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp".

A primit, printre altele, premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru volumele "Cantonul parasit", "Frumosii nebuni ai marilor orase", "Echipa de zgomote", "Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp". in perioada decembrie 1993 - 1996, Fanus Neagu a fost director al Teatrului National din Bucuresti.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fanus Neagu,
deces,
cancer,
scriitor,
dramaturg,
Elias,
boala,
USR
/actualitate/a-murit-scriitorul-fanus-neagu-8281347
8281347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.