A inventat pantofii care "cresc" cu cinci numere în cinci ani, odată cu copilul, pentru cei săraci. Americanii îl asaltează cu comenzi

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 aprilie 2015 1110 afişări

Kenton Lee a lucrat la un orfelinat din Kenya şi acolo a văzut o fetiţă care şi-a tăiat vârful pantofilor pentru a-i putea purta; anul era 2006 şi acesta a fost momentul în care i-a venit ideea pantofilor care cresc.

Lee şi echipa sa au încercat să lucreze împreună cu companiile gigant din industria pantofilor, cum sunt Nike, Crocs sau Toms, dar nu au reuşit să îi convingă. În cele din urmă au găsit o companie, numită "Proof of Concept" care a decis să îi ajute cu designul.

Pantofii sunt fabricaţi din piele de foarte bună calitate şi cu talpa din cauciuc similar celui din anvelopele maşinilor. Pantofii îşi pot modifica dimensiunile cu ajutorul unui sistem de catarame şi butoni şi sunt destinaţi să reziste cel puţin cinci ani şi să "crească" cu cinci numere în această perioadă.

Kenton spune că încălţămintea este extrem de importantă pentru copii, pentru mersul la şcoală. O pereche de pantofi costă 10 dolari; sunt distribuiţi printr-un sistem de donatori către orfelinate şi instituţii religioase. Până acum 2.500 de copii din Ghana, Haiti, Peru, Columbia şi Kenya au primit pantofi, dar Lee spune că a primit un număr uriaş de comenzi, cele mai multe din partea americanilor, care îi cer şi pantofi pentru adulţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pantofi,
crestere,
americani,
comenzi,
copil,
inventie,
saracie
/actualitate/a-inventat-pantofii-care-cresc-cu-cinci-numere-in-cinci-ani-odata-cu-copilul-pentru-cei-saraci-americanii-il-asalteaza-cu-comenzi-14171013
14171013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.