A fost descoperită în premieră o exoplanetă cu atmosferă care are aproximativ aceeaşi dimensiune ca cea a Terrei

Postat la 19 aprilie 2017 203 afişări

A fost descoperită în premieră o exoplanetă cu atmosferă care are aproximativ aceeaşi dimensiune ca cea a Terrei

Exoplaneta, numită GJ 1132b, care orbitează steaua pitică GJ 1132, este localizată la 39 de ani lumină faţă de Pământ, iar la început cercetătorii au numit-o sora geamănă a planetei Venus, datorită faptului că are o suprafaţă stâncoasă cu temperaturi mari de suprafaţă. Acum s-a aflat că această planetă are şi o atmosferă densă, la fel ca Venus, dar cu o altă compoziţie.

Deşi observatorii au mai indicat prezenţa atmosferelor pe alte exoplanete, aceste obiecte cosmice erau de dimensiuni considerabile, asemenea giganţilor gazoşi din sistemul nostru solar. Însă, exoplaneta în cauză are o rază de 1,4 ori mai mare ca cea a Terrei şi o masă de 1,6 mai mari ca Pământul, informează Space.

Această descoperire este importantă mai ales în contextul căutării vieţii pe alte planete, iar prezenţa unei atmosfere este printre cele mai bune indicii cu privire la acest aspect.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.