A fost descoperit cel mai vechi monument din lume. Este de două ori mai vechi decât Piramidele

Postat la 01 septembrie 2015 1186 afişări

A fost descoperit cel mai vechi monument din lume. Este de două ori mai vechi decât Piramidele

Sculptura din lemn descoperită într-o mlaştină din Rusia a fost datată în urmă cu 11.000 de ani şi conţine o inscripţie pe care nimeni nu o poate descifra, conform publicaţiei Siberian Times.

 

Idolul denumit Shigir a fost descoperit iniţial în 1890, iar prima încercare de datare a fost făcută în 1997. Analiza a arătat că sculptura este veche de 9.500 de ani, iar acum, folosindu-se de tehnologia modernă a fost analizat din nou, descoperirea fiind una incredibilă, sculptura "îmbătrânind" 1.500 de ani. Shigir are 2,8 metri înălţime, dar iniţial se întindea pe 5,3 metri. Inscripţiile de pe sculptură rămân un mister pentru om, speculându-se că ar putea fi un sistem de credinţă. De asemenea, idolul are şapte feţe însă una singură este tridimensională.

 

"Această sculptură este o capodoperă, o operă unică. Ornamentul este plin de informaţii criptate. Oamenii împărtăşeau mesaje prin intermediul idolului", a declarat Mikhail Zhilin, cercetător în cadrul "Academy of Sciences' Institute of Archeology".

 

Astfel, obiectul este plasat exact la începutul epocii Helocen, perioadă geologică caracterizată de oscilaţii climatice şi prin apariţia şi dezvoltarea omului. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-fost-descoperit-cel-mai-vechi-monument-din-lume-este-de-doua-ori-mai-vechi-decat-piramidele-14694939
14694939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.