A fost creat un nou tratament anti-HIV mai simplu dar la fel de eficient ca terapiile clasice

Postat la 26 iulie 2018 134 afişări

Un nou tratament anti-HIV produs de compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) s-a dovedit a fi la fel de eficient ca terapia tradiţională, care implică un cocteil din trei medicamente, chiar şi în cazul unor persoane care prezintă în organism niveluri ridicate ale virusului care provoacă SIDA.

A fost creat un nou tratament anti-HIV mai simplu dar la fel de eficient ca terapiile clasice

Este vorba de combinaţia experimentală de dolutegravir şi lamivudină, cunoscută şi ca "3TC", care, în urma testelor clinice, s-a dovedit la fel de eficientă ca tripla terapie standard anti-HIV produsă de compania rivală Gilead Sciences, potrivit Reuters.

 

Rezultatele testelor clinice - cunoscute ca studiile GEMINI, coordonate de cercetătorul argentinian Pedro Cahn - au fost dezvăluite la International AIDS Conference, o conferinţă pe tema SIDA care are loc în perioada 23 - 27 iulie, în Olanda, la Amsterdam.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.