A fost cea mai IUBITĂ regină, dar şi cea mai controversată. Ce i-a făcut un tânăr de numai 17 ani e cu adevărat SCANDALOS

Postat la 10 iulie 2017 735 afişări

Regina Victoria a spus că „merită se se tragă spre tine pentru a vedea cât de mult eşti iubit”, şi puţine personalităţi istorice au fost atât de iubite (şi au avut parte de atâtea atentate) cât a avut regina britanică. Au existat opt încercări de asasinat a reginei Victoria.

A fost cea mai IUBITĂ regină, dar şi cea mai controversată. Ce i-a făcut un tânăr de numai 17 ani e cu adevărat SCANDALOS

Edward Oxford - 10 iunie 1840

La patru luni după nunta regală, Victoria şi Albert au plecat de la Palatul Buckingham cu un car deschis pentru plimbarea regulată prin Hyde Park. La doar 90 de metri de porţile palatului, un băiat de 18 ani pe nume Edward Oxford a tras cu pistolul spre regină, care era şi însărcinată în patru luni cu primul copil al cuplului. Deşi se afla la doar câţiva metri, Oxford a ratat. A ratat şi a doua oară, iar atunci mulţimea a avut suficient de mult timp pentru a-l pune la pământ, relatează History.

Cuplul a continuat călătoria ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Albert a scris că „am făcut o scurtă plimbare prin parc, o dată pentru puţin aer, iar o dată pentru a arăta publicului că nu am pierdut încrederea în ei”. Oxford a fost găsit vinovat, dar apoi a fost declarat  nebun şi a petrecut 24 de ani într-un azil, iar ulterior a fost deportat în Australia.

John Francis - 29 mai 1842

Din nou, cuplul călătorea într-un car deschis după slujba de duminică, atunci când au văzut un individ că îndrepta un mic pistol în direcţia lor. A apăsat pe un trăgaci, dar pistolul nu a funcţionat. Văzând eşecul, Francis a dispărut în Green Park.

John Francis - 30 mai 1842

Deşi Albert a informat securitatea că un criminal este liber, regina Victoria a insistat să nu rămână în Palatul Buckingham. Crezând că cea mai bună strategie de a-l prinde pe Francis este să iasă din palat pentru a-l atrage pe Francis, aceştia s-au plimbat chiar în ziua următoare prin Londra. Aceştia erau înconjuraţi de poliţişti în civil care aveau misiunea de a-l prinde pe potenţialul asasin.

La doar câţiva paşi, s-a auzit un foc de armă. Din nou a fost Francis, care şi-a ratat ţinta, iar imediat a fost prins de poliţişti. A fost condamnat la moarte, dar regina a schimbat sentinţa la exil pe viaţă.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.