A doua companie din lume ca valoare de piaţă a raportat o creştere a profitului de 27%

Postat la 28 octombrie 2016 233 afişări

A doua companie din lume ca valoare de piaţă a raportat o creştere a profitului de 27%

Profitul Alphabet, părintele Google, a crescut cu 27% în trimestrul al treilea, extinzând şirul ce câştiguri în condiţiile în care utilizatorii petrec mai mult timp pe telefoane, iar advertiserii cheltuie tot mai mulţi bani pentru a face reclamă.

Alphabet, a doua companie la nivel global după valoarea de piaţă, după Apple, a continuat să crească în cea mai mare parte datorită dispozitivelor mobile. Investitorii se temeau că ascensiunea dispozitivelor mobile vor afecta Google. În schimb, smartphone-urile au dat un impuls puternic gigantului hi-tech, scrie WSJ.

Veniturile Google din reclame a crescut cu 18,1% la 19,82 miliarde de dolari în al treilea trimestru. "Am avut un trimestru foarte bun. Căutările de pe mobile şi serviciile video împing de la spate businessul de publicitate şi suntem incitaţi de progresul noilor afaceri ale Google", a declarat Ruth Porat, CFO al Alphabet.

Acţiuniile companiei au crescut cu 1,6% la câteva ore după anunţ.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.