A dispărut oceanul. Fenomenul rar produs de forţa uraganului Irma, în Bahamas. Explicaţiile specialiştilor

Postat la 11 septembrie 2017 9094 afişări

Puterea uraganului Irma este atât de mare încat poate aspira, la propriu, oceanul. S-a întâmplat în Bahamas, unde nici plajele nu mai există.

A dispărut oceanul. Fenomenul rar produs de forţa uraganului Irma, în Bahamas. Explicaţiile specialiştilor

Utilizatorul de Twitter @Piznack, una dintre numeroasele persoane care au postat video-uri cu inedita scena, a scris : "Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele şi oceanul au dispărut".

În imagini se poate vedea cum apa s-a retras efectiv din Long Island, Bahamas.

Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul şi spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma.

"În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare şi poate schimba astfel suprafaţa oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei şi astfel nu mai rămâne nimic", explică aceasta.

Wayne Neely, meteorolog la Departamentul de Meteorologie din Bahamas, avertizează însă rezidenţii din Long Island şi Exuma să fie foarte atenţi, pentru că la fel de repede cum a dispărut, tot atât de rapid oceanul se va reîntoarce. Ba mai mult, apa va veni cu o "furie extremă".

Uraganul Irma a ucis până acum 22 de oameni în Caraibe, iar astăzi tocmai a ajuns în Florida.

LIVE VIDEO URAGANUL IRMA, cel mai mare din istorie, traversează Florida: 6,5 milioane de persoane au primit ordin de evacuare/ 35.000 de români locuiesc în acest stat

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uragan irma,
bahamas,
ocean

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.