A crescut bugetul pe care românii îl alocă pentru vacanţele estivale. La cât se ridică sunt sumele cheltuite

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 27 mai 2018 52 afişări

Sumele pe care le alocă românii pentru vacanţele în străinătate, în sezonul estival, au crescut, în medie, cu 30% în ultimii 5 ani, ajungând între 900 şi 1.200 de euro, arată o analiză a agenţiei de turism online Fly Go.

Deşi preferă, în continuare, destinaţiile de masă, precum litoralul din Grecia, Turcia şi Spania, turiştii români optează tot mai mult pentru destinaţii mai puţin accesate până acum, în ţări şi regiuni precum Croaţia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica, iar durata concediilor de vară este în medie de 7 zile, ajungându-se adesea la 10 zile.

„Turiştii români preferă să plece în vacanţe în perioada iunie-septembrie, pe care le rezervă cu câteva luni înainte. Vârfuri de rezervări anticipate se înregistrează în lunile ianuarie şi mai. În vacanţele de vară, 70% dintre români accesează servicii all inclusive, de care să se bucure alături de familie sau de prieteni, în condiţiile în care peste 90% dintre turişti călătoresc în grupuri”, arată rezultatele studiului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUGETE,
VACANŢE,
CONCEDII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.