98.000 de turişti au cheltuit peste 30 de milioane de lei în ţară, în minivacanţă

Postat la 02 mai 2018 32 afişări

Aproximativ 98.000 de turişti au ajuns anul acesta, în minivacanţa de 1 Mai, în diverse destinaţii din ţară, unde au cheltuit peste 30 de milioane de lei, cu aproape un milion de lei mai mult decât anul trecut, conform Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

98.000 de turişti au cheltuit peste 30 de milioane de lei în ţară, în minivacanţă

Potrivit FPTR, comparativ cu anul trecut, când, de Ziua Internaţională a Muncii, au plecat în vacanţe peste 94.000 de turişti, ceva mai mulţi turişti români au decis să-şi planifice anul acesta o minivacanţă de 1 Mai, cheltuind cu şase la sută mai mult faţă de anul trecut.

”Din datele noastre, putem estima pentru această perioadă încasări de aproximativ 12,7 milioane de lei în toate destinaţiile turistice din ţară doar din mâncarea şi distracţia turiştilor, în condiţiile în care un român a cheltuit, în medie, aceeaşi sumă ca anul trecut, adică 120 de lei pe zi, în afară de cazare şi mic dejun. La această sumă se adaugă aproximativ 17,4 milioane de lei pe cazare şi mic dejun, ceea ce conduce la o estimare a cheltuielilor totale ale românilor care au mers în minivacanţa de 1 Mai în ţară de 30 de milioane de lei”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al FPTR.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.