900.000 de angajaţi au salarii mai mari de 3.000 de lei net pe lună, de trei ori mai mulţi faţă de acum cinci ani

Postat la 09 august 2017 215 afişări

Majorările de salarii din ultimii ani au crescut puterea de cumpărare a oamenilor, iar numărul angajaţilor bine plătiţi a crescut.

900.000 de angajaţi au salarii mai mari de 3.000 de lei net pe lună, de trei ori mai mulţi faţă de acum cinci ani

Aproximativ 900.000 de salariaţi din România (18% din efec­tivul total de angajaţi din economie) au salarii nete mai mari de 3.000 de lei pe lună, arată datele prelucrate de ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Muncii.

Creşte­rile succesive ale salariului minim, majorările de salarii din mediul privat, reducerile de taxe şi noile investiţii au modificat astfel structura angajaţilor în funcţie de nivelul salarial obţinut. „S-a modificat structura joburilor din economie. Au intrat pe piaţă foarte multe companii în zona de IT, sector în care preţurile au crescut substanţial, în timp ce o parte din joburile cu calificări joase, cum sunt cele din textile, au dispărut. De aici cred că vine creşterea numărului de angajaţi cu salarii mai mari“, a explicat Andreea Voinea, directorul executiv de resurse umane al BCR, cea mai mare bancă locală

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.