LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

75% dintre companiile mari oferă beneficii extrasalarile propriilor angajaţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 februarie 2018 285 afişări

Potrivit Smartree, beneficiile acordate de către angajatorii români au devenit tot mai variate şi creative ca metodă de retenţie şi fidelizare a angajaţilor.

75% dintre companiile mari oferă beneficii extrasalarile propriilor angajaţi

Dacă până acum câţiva ani doar tichetele de masă sau decontarea transportului erau incluse în pachetul de bonificaţii, în prezent, angajatorii oferă un sistem mult mai complex din acest punct de vedere: tichete cadouri, abonamente medicale, abonamente la saloane de SPA - înfrumuseţare, de sport, excursii plătite, camere de relaxare, fructe la birou. La acestea se adaugă inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă sau opţiunea de a achiziţiona produse şi servicii la preţuri reduse.

Conform statisticilor Smartree, valoarea medie a beneficiilor oferite de companii la nivelul anului 2017 a a fost mai mare cu 11% faţă de media anului precedent, cu o creştere de 25% în decembrie 2017 comparativ cu decembrie 2016. Creşterea înregistrată de-a lungul anului a fost determinată de implementarea programelor de bonusare de către companiile care s-au adaptat rapid la cerinţele din piaţă cu scopul fidelizării propriilor angajaţi, dar şi cu obiectivul de a atrage alţi candidaţi.

În 2017, 79% dintre companiile clienţi Smartree au oferit diverse beneficii angajatilor, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, în timp ce 8% dintre aceştia au oferit beneficii în mod diferenţiat, în funcţie de politica fiecărei entităţi din grup. Un procentaj de 13% dintre clienţii Smartree nu au oferit beneficii anul trecut propriilor angajaţi.

Pentru anul curent reprezentanţii companiei estimează o creştere de 10% în ceea ce priveşte valoarea medie a bonusurilor acordate angajaţilor, pe fondul unei pieţe a muncii tot mai dinamice. De asemenea, în 2018, angajatorii vor căuta metode tot mai neconvenţionale de a-şi fideliza membrii echipelor, cu accent pe opţiuni de natură non-financiară a pachetului de beneficii.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR, a fost înfiinţată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză şi raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanţă în domeniu.

Smartree procesează 600.000 de angajaţi anual şi are aproape 200 de clienţi, în majoritate companii multinaţionale, dar şi companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experienţa şi competenţele a peste 80 de specialişti în payroll, administrare de personal şi recrutare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.